BOSVELIJŲ eterinis aliejus gaunamas iš Boswellia sacra medelių sakų, veikiant juos vandens garais.
Šių Šiaurės Afrikoje augančių medelių sakai - vieni iš pačių seniausių istorijoje žinomų smilkalų. Juos nuo senovės iki šių dienų naudoja meditacijų, maldų, apeigų metu.
Tai antiseptikas, padeda sukaupti mintis ir atpalaiduoja. Dėl savo savybių vertinamas ne tik meditacijoms, bet ir kosmetikos priemonių gamyboje, masažams, vonioms. Tinka maišyti su bazilikų, juodųjų pipirų, pelargonijų, levandų, sandalmedžių, citrusiniais aliejais.